Om meg

Jeg heter Kari Steinhovden og bor på Tjøme sammen med Lars. Vi har to gutter som har fløyet redet. Prinsesse Pitufa som er en Dansk-Svensk Gårdshund og hennes sønn Tigergutt er også medlemmer av familien. PRE-hingsten Afortunado V er konge over sin lille flokk sammen med kaldblodsvallaken Vesle Fjell.

Kari med alle dyra Afortunado gjennom vinduet Pitufa Pitufa Kari og Afotunado Kari og Afotunado V venner

Bakgrunn
Jeg vokste opp som stalljente på Busund Gård hvor Kaj og Anne-Liv Sørensen drev ridesenteret og Ringerike Rideklubb. De ble mine første læremestere, og etterhvert fikk jeg bryne meg både i sprang- og dressurkonkurranser. Sprangridning ble raskt favoritt og etter videregående reiste jeg et år til Tyskland og var praktikant på en sprangstall utenfor Bremen. Tilbake i Norge fikk jeg trene ”vanskelige” hester og hadde spranghest på helfòr før jeg fikk smaken på dressur. Red bla for Kim Refstrup som geleidet meg gjennom de ”høye” øvelser.
Så flyttet vi til Tjøme og jeg tok skrittet fullt ut; jeg ville realisere min drøm om å jobbe med hest på fulltid. Så møtte jeg den 4-årige, fyrrige spanjolen Afortunado, forelsket meg totalt og ble hingste-eier.
Min reise i hestens verden var begynt.

Utdannelse og kurser
2000 Diplomert Hestemassør ved Axelsson Animal School, Sverige Utdannelsen går over 1,5 år med skriftlig og praktisk eksamen samt 100 attesterte behandlinger. Les mer på www.axelsons.se. 2004 Diplomert Holistisk Hesteterapeut ved SSHH. Skolen er 2-årig og legger vekt på osteopati (Annica Nygren Thoresen) og akupunktur (Are Thoresen).

Gjennom årene har jeg kurset meg i hestekommunikasjon med bla Klaus F. Hempfling, Ellen Ofstad og Lesley Desmond. Samt kurs i saltilpasning, fòringslære, EEL/EAL mm. Høsten 2009 tok jeg KFH Compact Schooling (spiritual and body awareness).

Ridekunst
I 2000 møtte jeg Bent Branderup og har siden utdannet meg og Afortunado innen Klassisk/akademisk Ridekunst - med praksis hos Bent i Danmark høsten 2004 samt diverse kurs med ham, Birgitta Järnåker og Carina Ericsson Branderup. Vinteren 2006/7 jobbet og trente jeg på Skolen for Akademisk Ridekunst i Danmark. Så møtte jeg Ewa Jalmbrant som hjalp oss videre på ridekunstens vei.
Våren 2009 var jeg i Tyskland hos David deWispelaere og så at den klassiske ridekunsten også finnes i "konkurransedressuren".
Det er håp
om endring der "kniv-og-gaffel"ridning blir til følsom ridekunst.


Copyright Hest og Helse, Kari Steinhovden.   All rights reserved. E-post: hest@tilstede.info   Mobil: 909 54 393