Afortunado V   Se stamtavle herAfortunado V
”A horse appeared to me.
It was a horse I had known from some long ago time.
Who knows what that long ago was, but the horse was very present,
and the horse was very familiar.
It seemed to be someone I knew from long ago,
and so I felt I knew the horse well.
I was very happy to see it,
so happy that tears ran down my cheeks.” (Joy Harjo)


Afortunado V
(navnet betyr ”den heldige” eller ”skjebnen”)
Født 18. mars 1995, Spania

Han bare var der

Hva får en til å kjøpe en halv-temt unghingst, full av arr etter innridning i Spania, med en munn av stein etter 8 måneder som ”travhest”, med søkk i ryggen etter salen og som møter deg med tennene i boks-sprinklene? En spanjol i vinternorge som spinner skoløs rundt på isen, biter i filler dekken, kaster av kvinnelige ryttere på tur, åpner porter og knuter og er rene Houdini til å komme ut av grimer? Jo, det er kjærlighet ved første utfordrende blikk. Et blikk du kjenner langt inn i hjerterota.

4 år ung, puslete og forkommen etter 18 timers reise ankom Afortunado sitt nye hjem. Siden da har han eid meg fullt og helt. Søkende og menneskekjær bak sin frekke fasade ble han min venn og veileder.
Med årene ble den eplekjekke ungspira til en stolt og harmonisk konge.
Han har lært meg alt.

-Takk til Klaus F. Hempfling som viser oss vei blandt alle forståsegpåere og ”gode” råd om oppdragelse og håndtering av hingster.
-Takk til Safran og Manhattan som oppdro ham til et liv i flokk, der han i sin ungdommelige iver ble satt på plass og fant sin ro. I dag kan han slippes sammen med nye vallaker hvor han rolig og uten aggresjon viser seg som en vennlig og inkluderende flokkleder.
-Takk til Bent Branderup for hans ukuelige tro og håp om å spre ridekunsten til alle og for hans bunnløse kunnskap om hestens og ridningens historie.
-Takk til Birgitta for hennes godhet, vennskap og visdom.

-Takk til Ewa Jalmbrant som viser oss veien videre når alt stokker seg.
-Takk til Lars som uten å ønske det, blir trukket inn i hesteholdets praktiske frustrasjoner og utfordringer.Aiida, avkom etter Afotunado VKari og AfotunadoAfotunado VAfotunado VKari og Afotunado VKari og AfotunadoAfortunado gjennom vinduetAfotunado VAfotunado V i DanmarkAfotunado VAiida, avkom etter Afotunado VAfotunado V

 

 

 

Copyright Hest og Helse, Kari Steinhovden.   All rights reserved. E-post: hest(at)tilstede.info   Mobil: 909 54 393